Нека да избягаме от натовареното ежедневие с Кемпер

Дали с кемпер или на палатки, отдихът под открито небе предоставя абсолютна свобода, която би ни заредила с енергия и позитивни емоции. Представяме Ви Топ 5 идеи за прекарване на една незабравима почивка сред природата. ⛺

  •  Кемпер терапия

Кемперът не е просто превозно средство, но и истински дом на четири колела. Почивката с кемпер съчетава в себе си комфорта на уютния дом с абсолютната свобода. Няма да има нужда да мислите за фиксираното време за настаняване, освобождаване и закуска, както при хотелите. Тук Вие сами взимате решенията. Можете да потеглите и да пристигнете, когато пожелаете, и да легнете сутрин, без да пропускате закуска. 

  • Магията на къмпингуването с палатки

Опаковате багажа си, потегляте с Вашата кола, кемпер или пък колело и знаете: когато пристигнете, ще сте на уникално място сред природата и не Ви трябва нищо повече от това, което имате в раницата си. Търсите къде да отседнете и разпъвате палатката за по-малко от десет минути. Ето, готови сте да си починете и да наблюдавате поразителното звездно небе, което Ви се струва по-ясно от всякога. Далеч от градските светлини, шумните булеварди и ангажиментите за следващия ден, които Ви подлагат под стрес. Чистият въздух в тихата вечер гарантира истинска релаксация. Насладете се!

  • Риболовът- повече от спорт

Друг много популярен начин за релаксиране сред природата е риболовът. Някои казват, че тишината и очакването да хванат риба им помагат да забравят грижите и ежедневието. Хармонията с природата и чистият въздух са перфектната комбинация за пълна релаксация, вълнуващи мигове и приключения. Когато отидете на риболов, създавате момент, в който никой няма да Ви безпокои. Тези, които сами не ловят, не разбират удоволствието и ще Ви оставят на мира. Сега изключете мобилния телефон и релаксацията може да започне!

  • Невероятните екопътеки

Благодарение на многобройните екопътеки в България, Вие имате възможност да се запознаете отблизо с разнообразни природни забележителности. За една такава разходка също не се изискват доста приготовления. Раницата, в която сте приготвили нужната храна, е всичко, от което имате нужда. Удобните обувки за разходка също не са за подценяване. Прекарайте незабравими моменти, докоснете се до природата и вижте света през едни очи, готови за приключения. Очакват Ви спиращи дъха гледки, водопади и местности с историческо  минало.

  • Екскурзии в планината

Планинският туризъм отпуска и тренира сетивата и мозъка. Чувството, което човек изпитва, когато се намира на върха на планината, е незабравимо. Поемете и Вие дълбоко въздух, усетете природата и се насладете на гледката, която се открива пред вас.

Във времена, наситени със стрес, има безброй начини да направим нещо добро за тялото и ума си, а природният туризъм е най-лесният начин да го направим. С кемпера, личния автомобил, колелото или пък пеша, имате възможността да се наслаждавате на невероятната българска природа в най-различните кътчета из страната. За една подобна почивка няма да Ви трябват специални резервации или пък много време за организация, така че сега е Вашият ред да изберете любимата дестинация и да потеглите.