Топ 5 на най-добрите места за къмпинг с Кемпер в Стара Планина

Лятото наближава, а с него и желанието ни да се отдалечим от забързаното и сиво ежедневие.☀️ Една почивка с Кемпер би допринесла за добро настроение, незабравими емоции и невероятни мигове.🚐 Представяме Ви Топ 5 места за къмпинг в Стара Планина.🌲

1. Къмпинг Алба 


Село Скобелево, област Казанлък, се намира близо до Комплекс “Дамасцена”, в подножието на Балкана. Къмпингът Алба e едно невероятно място с басейн с топла вода и джакузи. Може да се полюбувате и на двете езера с риба, които са свързани с рекичка. Достъпът до къмпинг Алба е през село Асен, за което има разклон директно от Подбалканския път. В близост до къмпинга се намират и следните забележителности: язовир Копринка, тракийската Гробница, както и щраусовата ферма в село Скобелево.

2. Къмпинг Емануил


Къмпинг „Емануил“ е разположен между Стара планина и Средна гора, по- точно казано  на брега на яз. Жребчево. Предимството тук е, че имате възможност за използване на плавателни съдове, както и да практикувате риболова. Зоната за кемпери и каравани е разположена в централната част на къмпинга, в непосредствена близост до основния санитарен възел и сградата на закритата кухня и заведението за хранене. Детският кът, невероятните сенчести места в горичката, които предлагат повече тишина и спокойствие, и възможността да паркирате Вашия кемпер непосредствено до язовира, правят къмпинга толкова забележителен. 

3. Къмпинг Къпиновски Манастир 


Къмпингът се намира край брега на река Веселина, непосредствено до Къпиновският манастир ”Св. Николай Чудотворец”. Разположен е на 20 км южно от Велико Търново. Къмпингът е на много централно място, тъй като е на на главната пътна артерия на пътя от Румъния към Гърция и Турция. Там Ви очакват живописни водни каскади, спокойна гориста местност с малки криволичещи пътечки и вечерно небе осеяно със звезди. Какво по-хубаво от това? Ако търсите хармония с околната среда и първокласни възможности за забавление и отдих, уединеният къмпинг “Къпиновски Манастир” е перфектното място за Вас!

4. Къмпинг оазис Зверино


Разположен е в китното селце Зверино, на брега на река Искър. Къмпингът разполага с комплексен център, който предлага невероятни панорамни гледки от осемте си басейна, както и с къмпинг част, която се намира на едно по-усамотено и спокойно място, в най- горната част на комплекса. За кемперите и караваните има обособена голяма зелена поляна, а за по- тежките ремаркета и автомобили са изградени бетонови площадки. За по-голямо удобство на къмпингуващите има две открити кухни с навес, маси и пейки, зона за миене на съдове, готвене, барбекю на дървени въглища и хладилна витрина.

5. Къмпинг оазис Сливен


Къмпингът се намира в непосредствена близост до град Сливен, в подножието на Стара планина. На къмпингуващите са осигурени всички удобства: ел. захранване, вода, тоалетни и бани. Следователно всичко необходимо за една спокойна и невероятна почивка е налице. Наистина си заслужава да се насладите на атмосферата, създадена от забележителните гледки към Балкана, пеещите птици и спокойствието на природата. В близост до къмпинга се намират и живописни местности като местността “Карандила” и  парка “Сините камъни”, както и скалното образувание-феномен “Халката”.

Със сигурност никъде другаде не можете да изпитате по-голямо природно разнообразие като това в Стара планина. Почивката с кемпер е идеалният начин да опознаете дестинацията за почивка според собствените си желания. Опознайте най-дългата планина в България още сега!☀️

Източник: Camping.bg