Топ 8 Места за почивка с Кемпер из България

Последният сезон предостави много причини да направите семейната си почивка малко по-различна. Разгледайте тези 8 места за почивка и помислете дали да не планирате следващата си ваканция именно по този начин. А, ако вече сте любители на къмпингуването, може да откриете някой нови места за кемпер в България.

  • Къмпинг Иракли

Къмпинг Иракли се намира на 9 километра от гр Обзор. През 2016 са обособени места за каравани и кемпери, като към всяко къмпинг място има колонка за ток и изводи за чиста вода и тръба за отработени води.
Плажът е на 50 метра и в близост до къмпинга има хранителен магазин.
Нещо интересно, което е близо до Иракли и може да посетите, е нос Емине, от където ще се открие спираща дъха гледка към Черно море.

Къмпинг Иракли

Източник: Къмпинг Рай (2020)

  • Къмпинг Рай

Намира се в североизточната част на Камчия, в близост до Шкорпиловци и Долен Чифлик. Къмпингът е разположен близо до устието на река Камчия, а плажът е с дълга и чиста ивица. Мястото е „диво“ и със сигурност ще ви предостави пълноценна почивка сред лонгозните гори.

⦁ Къмпинг Къпиновски манастир

Разположен в централна България, в Еленския балкан. Простира се на около 50 декара площ, като това го прави един от най-големите къмпинги в страната. Къмпинг зоната се състои от 40 места за кемпери и каравани. Всеки парцел е свързан с ток, вода и мръсен канал. На около 100 метра може да посетите природната забележителност Къпиновски водопад.

Източник: Мая Андонова

  • Еко Къмпинг Батак

Разположен в Родопите, на брега на язовир Батак. Панорамните гледки и добрите условия за отдих ще направят почивката ви сред природата незабравима. Къмпингът е един от най- новите в страната, предлага различни удобства както за деца, така и за възрастни, вкючително и каяк училище.

  • Термален Къмпинг Велинград

Изграден и пуснат в експлоатация през 2019 година е истинска приказка за любителите на къмпингуването. Разполага с 35 места за каравани, кемпери и палатки, които взаимстват европейски модел за изграждне на къмпинг места. В термалния център може да се насладите на предлаганите спа услуги- класическа и солна сауна, парна баня, студен шоков басейн, стая за релакс. Комплексът разполага с три външни и един вътрешен минерални басейна. За удобствата изградени в къмпинга цените са напълно приемливи, а услугите, които се предлагат ще ви накарат да се замислите дали сте в къмпинг или в много интересно направен хотел.

Източник: Почивка.БГ

Къмпинг Чайка

  • Къмпинг Чайка

Близо до гр. Обзор по пътя за Бургас. Къмпингът е разделен на две части- бунгала и място със свободен достъп, където спокойно може да разположите каравана, палатка или кемпер. Гъстата гора, в която се намира къмпингът държи сянка почти през целия ден, но за сметка на това плажът е сравнително далеко на около 500 м.

  • Къмпинг Крапец

Разположен на 2 км. от село Крапец, в най- северната част на българското черноморие. В къмпингът може да се настаните както в бунгала, така и в палатки, каравани или кемпери. Мястото не е от най- модерните, но със сигурност природата на северното ни черноморие ще ви впечатли, а плажът на Крапец е един от малкото останали девствени плажове в България.

Източник: Крапец Бийч (2020)

Източник: Къмпинг Ailyaka (2020)

  • Къмпинг Айлякъ

Отворен през 2020, най-новия къмпинг на южното ни черноморие, разположен в град Черноморец. Състои се общо от 70 места за кемпери и каравани с много зелени тревни площи за спортни занимания. Бързо печели доверието на много хора заради първокласните удобства, които предлага.
Гостите с кемпер, които искат да се насладят на естествена сянка и полъха на морето се настаняват в задната част на къмпинга, която е специално обособена за спокойствие и комфорт.

Почивката с кемпер може да бъде едно вълнуващо приключение, което със сигурност ще ви донесе доза романтика. Можете да се свържете с природата, сгушени в едни от най-красивите точки в България. А с кемпер, за разлика от каравана, може да се къмпингува и извън обособени къмпинги, което означава, че може да спите на прекрасни поляни, където обичайното ни ежедневие не позволява. Стига, разбира се, да сме отговорни и да запазим природата си чиста и красива!