Кемпер Бус – Предимства и Недостатъци | Megamobil Bulgaria

Причините, които правят къмпинг почивките толкова желани, са максималната свобода, независимостта и приключенията. Популярността и различните нужди на всеки ентусиаст са причините, поради които има и богато разнообразие на различни видове кемпери.

Съществуват четири основни типа, частично интегрирани, интегрирани, алковен и кемпер бусове. Ако се чудите кой модел би паснал на вашия стил на къмпингуване, продължете да четете. Ние ще се фокусираме върху сравнението на най-мобилния вариант: Кемпер буса, с другите, което би дало ясна представа, както защо кемпер бусовете са най-популярни сред младите семейства, така и какво им липсва, за да бъдат най-добрите кемпери на пазара.

Да започнем с това, че кемпер бусовете нямат абсолютно никакви промени по каросерията на заводския бус, което значи, че е перфектен за ежедневна употреба, супер мобилен, както и че не е нужна допълнителна шофьорска категория, в случай, че общото тегло не надвишава 3500 кг, за да може да бъде каран. Докато при инегрираните и полуинтегрираните кемпери, както и при алковена, трябва да се съобрази, че са по-широки, по-дълги, по- високи и следователно не могат да бъдат толкова маневрени, не могат да бъдат спирани по по-тесните улички на Сицилия.

При планирането на дълга почивка други два фактора също трябва да се вземат под внимание. Първо: пътя и разхода на гориво и второ: комфорта и наличното място за багаж.

Като погледнем наличното място за багаж при всеки кемпер, кемпер бусовете със сигурност не изпъкват в тази категория. Пространството в буса е ограничено, по-малко места за багаж, логично, след като е действително по- малък от другите кемпери. Кемпер бусът е подходящ за двама души плюс едно малко дете и/или домашен любимец. Другите кемпери засенчват в този аспект кемпер вановете, тъй като при тях мястото е достатъчно за 4 до 6 човека и доста повече за багаж и спортна екипировка.

Нека да обърнем внимание на разхода на гориво. Предвид факта, че кемпер бусовете са по-малки и по-леки следва, че като цяло са и по-икономични. Разходът на гориво е в пъти по-малък в сравнение с този на интегрирания кемпер.Тук важи правилото, колкото по-голям, толкова повече разход.

Разбира се, трябва да се вземат под внимание и самите цени на кемперите. Интегрираните са обикновено с една идея по-скъпи, имат по-големи разходи за поддръжка, харчат и повече, но пък предлагат максималния комфорт на дома на четири колела. Докато кемпер бусовете са доста по-бюджетни,както и с по-евтина поддръжка.

В крайна сметка всеки има изисквания и желания, които не може да пренебрегне. Дали това ще е комфорта или лукса или пък мобилността и свободата, всеки преценява сам за себе си.