🎁 Получи до 5000 евро отстъпка за всички налични кемпери на Мегамобил. Над 50 налични модела. Свържете се с нас!

Честп Задавани Въпроси - Кемпери: Въпроси и Отговори

Всичко за кемперите: Често Задавани Въпроси

Към момента водачите притежаващи свидетелство за правоуправление “В” категория могат да управляват МПС-та с максимално допустима маса до 3,5 тона. Това е причината повечето кемпери на пазара да са ограничени до това тегло. Проблемът обаче е, че е много лесно да се надвиши границата на тегло при натоварен за път кемпер. Именно затова Международната федерация на кемпер клубовете (International Federation of Motorhome Clubs, FICM) започна кампания заедно с Европейската комисия за увеличение на лимита на максимално допустимата маса на превозните средства до 4,5 т, за шофьорска книжка категория “В” (Camping.BG).

Различните модели имат различни характеристики. Това зависи от много фактори като:  С каква цел смятате да използвате Вашия кемпер; От колко спални места се нуждаете;  Какъв вид легло и разположение пасва на Вашите нужди и много други фактор. Екипът ни ще се радва да Ви помогне с това да разберете  кой кемпер би бил правилния избор за Вас с безплатна консултация.

Основните типове кемпери са четири:  Алковен, Кемпер Ван, Полу-интегриран и интегриран. Разгледайте всички  видове и модели на CampMoment – Нови Кемпери в България

Видовете легла в кемпер са: Кралска спалня, Френска спалня, Единични легла, Странична двойна спалня, двуетажни легла, преден модул легло и падащо легло в трапезарията.

Работим с марки кемпери, които предлагат кемпери с падащо легло отпред като по-дългите ни бази предлагат допълнително падащо легло отпред за 2-ма души. Такива са моделите на марка GiottiLine и Challenger.

Караваната е тип ремарке без собствено задвижване, което обикновено е оборудвано с малък санитарен възел, кухненски бокс и места за спане. За сравнение, кемперът е оборудван по подобен начин. Той обаче има и собствен двигател. Допустимото общо тегло на съвременните кемпери е по-малко от 3,5 тона, така че за управлението им е достатъчна шофьорска книжка клас В, докато при караваните се изисква категория B+E.

Почти всички наши кемпери марки предлагат опцията автоматик. Разполагаме с опцията за най-новите кемпер автоматици на марка Megamobil, Challenger, GiottiLine, LMC, Dreamer и др.

Серийното или стандартното оборудване на кемпера е различно при всяка марка и покрива почти всичко от базова необходимост. В повечето случаи, стандартното оборудване не включва сателитни системи, солари, тента, бустър за бързо зареждане, допълнителни легла и други налични опции, които могат да бъдат добавени от производителя при поръчка.

Различните производители на кемпери имат различни предимства според Вашите нужди. Например Dreamer е специализирана в производството на кемпер ванове, които имат модерен интериор. Марката Challenger има свой собствен клас кемпери Smart Lounge за удобно пътуване. Мегамобил акцентират върху безупречен текстил и високо внимание към дейталите, а GiottiLine предлагат иновативни решения с падащи легла в предната част за повече души.  Проведете безплатна консултация с нас, за да Ви помогнем в сформирането на правилния избор на базата на Вашите нужди.

Кемпер Бусът е подходящ за пътуване на двама души, тъй като е много компактен. Местата за паркиране също се намират по-лесно, а това си е от голям плюс, когато пътувате през градски райони. Разгледайте всички кемпери за двама души.  Отличен пример за всичко това е Megamobil Lounge 540 с обща дължина от 5.40 м.

Полу-интегрираните и интегрираните кемпери са подходящи за 4 души, тъй като и двата разполагат с достатъчно пространство. Полуинтегрираният кемпер е по-малката алтернатива на алковен и е подходящ за 4 души със сгъваемо легло. Интегрираният кемпер е по-голям и предлага достатъчно пространство за няколко пътници. Ако желаете по-компактни кемпери – разлегдайте всички наши кемпер бусове с 4 спални места.

Алковените и Интегрираните модели предлагат спално помещение за 6 души. Кемперите Алковен разполагат с  допълнително легло над кабината на водача. Има модели, в които могат да се настанят до 7 души. Тези модели са идеални за големи семейства.

Периодът на доставка за кемпери по поръчка от производителите, които тепърва се изготвят напълно според Вашите опции и пакети отнема от 6-8 месеца.

Получаваме този въпрос често. Това зависи от редица фактори:
На колко години е кемперът?
Колко километра са изминати?
Има ли повреди по кемпера?
Какво е състоянието на кемпера и какви са характеристиките му?

Частично интегрираният кемпер се нарича така, защото можете да завъртите седалката на водача и пътника, като по този начин седалките стават част от кръглата група седалки. По този начин масата е подходяща за няколко души. Полуинтегрираните кемпери се предлагат със или без сгъваемо легло.

Зависи какво търсите, но главната разлика е в техния размер. Интегрирания кемпер е по-голям на размери и по-просторен, но по-труден за управление.  Шофьорската кабина е напълно интегрирана в дневната зона, което създава голям простор. В полуинтегрирания кемпер седалките на водача и пътника са част от кръглата група седалки. Това прави полуинтегрирания кемпер по-компактен и следователно по-лесен за управление.

Много хора смятат, че кемперът трябва да е голямо превозно средство с вид на Алковен (със заоблен връх над шофьорската кабина отвън), но това не е вярно. Кемпер е превозно средство със специално оборудване, което е пригодено за живот на колела. 

Alkoven кемперите са лесно разпознаваеми, тъй като имат зона за спане или място за съхранение над кабината на водача, но те могат да бъдат също толкова къси и маневрени. Марката Challenger предлага модели, в които могат да се настанят до 6 души.

В интегрирания кемпер кабината и жилищното пространство са едно цяло. Интегрираните кемпери са идеални за пътници, които жадуват за простор.

Разбира се. Уговорете среща за консултация. Нашите специалисти с удоволствие ще ви помогнат.