Често Задавани Въпроси (FAQ)

Към момента водачите притежаващи свидетелство за правоуправление “В” категория могат да управляват МПС-та с максимално допустима маса до 3,5 тона. Това е причината повечето кемпери на пазара да са ограничени до това тегло. Проблемът обаче е, че е много лесно да се надвиши границата на тегло при натоварен за път кемпер. Именно затова Международната федерация на кемпер клубовете (International Federation of Motorhome Clubs, FICM) започна кампания заедно с Европейската комисия за увеличение на лимита на максимално допустимата маса на превозните средства до 4,5 т, за шофьорска книжка категория “В” (Camping.BG).

Бихте искали да си закупите кемпер, но възниква въпроса: ,,Как да избера правилния кемпер за моите нужди”? Нашият съвет е да се запознаете първо с видовете интериор и разположение. Това може да го направите като наемете кемпер в комбинация с безплатна консултация от оторизиран дилър като нас.

Подготвили сме за вас дестинации с кемпер за следните страни от ЕС. Натиснете на една от следните страни за повече детайли и полезна информация Франция, Словения и Германия.

Караваната е тип ремарке без собствено задвижване, което обикновено е оборудвано с малък санитарен възел, кухненски бокс и места за спане. За сравнение, кемперът е оборудван по подобен начин. Той обаче има и собствен двигател. Допустимото общо тегло на съвременните кемпери е по-малко от 3,5 тона, така че за управлението им е достатъчна шофьорска книжка клас В, докато при караваните се изисква категория B+E.

На страницата ни с чисто нови кемпери Ви представяме налични и поръчкови модели. Наличните модели кемпери са нови кемпери, които ги имаме в наличност в нашите шоуруми в Европа и страната и са с включени опции и конфигурации, на базата на които се е сформирала крайната цена. Поръчковите модели са моделите кемпери на всички наши партньори производители, които могат да бъдат поръчани с избрани от Вас персонализирани и индивидуални пакети и опции. На базата на нашия опит сме насреща да предложим най-оптималния пакет от опции със съотношение цена/стойност.

Периодът на доставка при наличните ни модели може да бъде до няколко дни, както и до няколко седмици.

Периодът на доставка за кемпери по поръчка от производителите, които тепърва се изготвят напълно според Вашите опции и пакети отнема от 6-8 месеца.

Работим с марки кемпери, които предлагат кемпери с падащо легло отпред като по-дългите ни бази предлагат допълнително падащо легло отпред за 2-ма души. Такива са моделите на марка GiottiLine и Challenger.

Видовете легла в кемпер са: Кралска спалня, Френска спалня, Единични легла, Странична двойна спалня, двуетажни легла, преден модул легло и падащо легло в трапезарията.

Почти всички наши кемпери марки предлагат опцията автоматик. Разполагаме с опцията за най-новите кемпер автоматици на марка Megamobil, Challenger, GiottiLine, LMC, Dreamer и др.

Серийното или стандартното оборудване на кемпера е различно при всяка марка и покрива почти всичко от базова необходимост. В повечето случаи, стандартното оборудване не включва сателитни системи, солари, тента, бустър за бързо зареждане, допълнителни легла и други налични опции, които могат да бъдат добавени от производителя при поръчка.

Различните производители на кемпери имат различни предимства. Например Dreamer е специализирана в производството на кемпер ванове, които имат модерен интериор. Марката Challenger има свой собствен клас автомобили Smart Lounge за удобно пътуване. Мегамобил акцентират върху безупречен текстил, а GiottiLine предлагат иновативни решения с падащи легла в предната част за повече души. Така че не може да се каже кой е най-добрият производител на кемпери, всичко зависи от това, какви са Вашите лични предпочитания и желания.

Основните типове кемпери са четири:  Алковен, Кемпер Ван, Полу-интегриран и интегриран.

Различните модели имат различни характеристики. Това зависи от много фактори като:  С каква цел смятате да използвате Вашия кемпер; От колко спални места се нуждаете;  Какъв вид легло и разположение пасва на Вашите нужди и много други фактор. Екипът ни ще се радва да Ви помогне с това да разберете  кой кемпер би бил правилния избор за Вас с безплатна консултация.

Кемпер Ванът е подходящ за пътуване на двама души, тъй като е много компактен Местата за паркиране също се намират по-лесно, а това си е от голям плюс, когато планирате дълго пътешествие.

Полу-интегрираните и интегрираните кемпери са подходящи за 4 души, тъй като и двата разполагат с достатъчно пространство. Полуинтегрираният кемпер е по-малката алтернатива на алковен и е подходящ за 4 души със сгъваемо легло. Интегрираният кемпер е по-голям и предлага достатъчно пространство за няколко пътници.

Алковените и Интегрираните модели предлагат спално помещение за 6 души. Кемперите Алковен разполагат с  допълнително легло над кабината на водача. Има модели, в които могат да се настанят до 7 души. Тези модели са идеални за големи семейства.